Bijdragen KPZ-leden

DOORDENKERTJES/ NADENKERTJES. (Norbert)

Dit is een rubriekje waarbij je kan  kiezen: klemtoon op DOORdenken (dieper denken, analyseren)  of de klemtoon op Nadenken( de tekst overwegen, selecteren ) JE MAG KIEZEN. Fantaseren is niet verboden, integendeel.

Koosnaapjes .
Wil je eens een ander troetelnaampje voor de partner of je lief. Anders dan je hoort in goedkope soaps  of tv-programma’s .
Even proberen: mijn boterbloempje, mijn poezewoefke,  mijn opgeladen batterijtje,  mijn stripverhaaltje, mijn lief partituurtje, mijn babbelgat, mijn opperhoofd, mijn opwinding, mijn refreintje, mijn schietgebedje, mijn ingeving, mijn instapje, mijn trouwboekje, mijn pijpetuitje, mijn bedsermoentje…

En enkele echte denkertjes:

Beter een geestige dwaas dan een dwaze geestigheid.( W.Shakespeare)

Talent gaat altijd samen met een vleugje waanzin. (J-L Trntignant)

Je wordt pas sterk als je de humor van de dingen leert zien. (ken Kesey)

Daar staat gij in de zonneschijn, al wat gij doet is blomme zijn. (Guido Gezelle)

Samen met iemand lachen om dezelfde dingen, is het mooiste wat er is.(Gloria Vanderbilt)

Wie veel lief heeft, doet veel. (Thomas à Kempis)

Laat komen wat komen wil: ook de ergste dag gaat voorbij.( W. Shakespeare)

Waar muziek is, daar kan niets kwaad zijn.(Miguel de Cervantes)

Je hoeft niet persé je tempo op te voeren om meer uit je leven te halen. (Mahatma Gandhi)

Appelsienen houden niet van persvrijheid.

Vrouwelijk schoon kan je nooit precies in cijfers achter de komma uitdrukken, want juist de afronding maakt het zo mooi.

Norbert 29.3.02020.