Een mooie november-gedachte

Denken aan de dood is gezond … of niet ?

Een paar overwegingen…

  • We zijn sterfelijke zoogdieren. Dat idee dreef me in vroegere levensfasen tot absolute paniek, maar nu vind ik het vooral een erg relativerende gedachte. Geregeld aan de dood denken is gezond. Door je voortdurend bewust te zijn van je eindigheid, maak je alles wat je meemaakt waardevoller.Uit: De vijf levenslessen van Bent Van Looy ( De Standaard 01-10-2018 p. D11)
  • Waarom hangen we zo vast aan het leven? Wat is er zo tragisch aan sterven? Waarom zou het erg zijn dat ik doodga? De antwoorden op die vragen veranderen constant, want wat ons de ene dag troost, troost ons de dag erna niet meer. Het enige wat het voor mij altijd draaglijk maakt, is er te zijn voor de anderen. Mijn leven heeft enkel zin in verhouding tot de ander.Ik zou niet vrolijk worden van een leven dat ik alleen voor mezelf leef.

    Uit: De reeks “Het einde”  in de Standaard der letteren – Krant De standaard
    Alicja Gescinska  vrijdag 26 oktober 2018 p. L 16

N.B. De pagina voor november 2018 in de reeks “Op weg naar ons Valentijnsconcert”
is vanaf nu ook online (alleen voor leden) . Klik daarvoor hier .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.